Hoe krijg je meer ruimte in je woning in Gelderland?

Meer ruimte in je woning in Gelderland? Misschien wil je groter wonen of voelt het benauwd in je woning. Moet je dan direct verhuizen, of zijn er andere dingen die je kan doen? Verhuizen is een grote stap, voordat je direct op Funda gaat rondneuzen, bedenk eens wat er nog meer mogelijk is. 12 tips om je woning (optisch) te vergroten.

Woning verbouwen.

Je woning verbouwen is een mooie manier om meer ruimte te krijgen en om je huis meer naar je wens te maken. Ga je verbouwen, waar moet je dan op letten om dit soepel te laten verlopen?

 1. Maak een plan: Voordat je begint, is het belangrijk om een helder plan te maken. Denk eerst na over wat je wilt en daarna pas hoe je het wil aanpakken. Wees niet bang om direct in het begin al een aannemer te vragen, die weten precies waar je op moet letten en zo maak je een sterker plan waar je later meer aan hebt.
 2. Welke aannemer dan? Een goede aannemer is superbelangrijk voor een succesvolle verbouwing. Ga het internet af en lees recensies, maar kijk ook of die aannemer soortgelijke projecten heeft gedaan. Als de aannemer geen ervaring heeft in jouw verbouwing, dan heb je er nog niet zo veel aan. Vraag naar vergunningen en hoe het project verzekerd is. Denk na over de indeling. Wat is de beste manier om de ruimte optimaal te benutten? Misschien moet er wel een muur verplaatst. Wees niet bang om dat dan ook te doen. Ja, het kost misschien geld en is een hoop werk, maar als het gedaan is, heb je er wel jaren plezier van. Misschien wil je wel een extra verdieping of kelder.
 3. Als mogelijk, verhoog het plafond. Met een hoger plafond lijkt de ruimte veel groter. Soms heb je een verlaagd plafond omdat sommige dat vroeger mooi vonden. Mooie kans om die er makkelijk uit te slopen en je direct meer ruimte krijgt. Is het wat meer werk dan alleen wat gipsplaatjes eruit, overleg dan met de aannemer of het wel kan.
 4. Overweeg een uitbouw. Een uitbouw doet zo veel voor je ruimte. Een paar palen de grond in, fundering erop en wat muurtjes en ineens heb je er een kamer bij of is je woonkamer twee keer zo groot.  Een uitbouw mag tot een bepaalde grote zonder vergunning aan te vragen. Wil je ook de boven ruimte gelijk vergroten, dan heb je meestal wel vergunning nodig. Vraag dit na.
 5. Vergeet de isolatie niet. Isolatie is superbelangrijk, het kan je flink wat besparen op je energierekening en daardoor is het ook goed voor het milieu. Ga je verbouwen, pak dat gelijk aan. Als je dit gelijk goed aanpakt, scheelt dat later veel geld. Buiten dat het goed is om de warmte binnen te houden, houdt het ook geluid buiten. Lekker als je een gehorig huis hebt en luide buren.
 6. Plan vooruit. Plan uw verbouwing ruim van tevoren en houd rekening met eventuele onverwachte kosten of vertragingen.
 7. Houd rekening met de buurt. Als je in een dichtbevolkte buurt woont, is het belangrijk om rekening te houden met de impact van de verbouwing op de omgeving. Bespreek je plannen en vraag om hun input.
 8. Denk aan duurzaamheid. Overweeg om duurzame materialen en energie-efficiënte apparaten te gebruiken.
 9. Bespaar op de kosten. Zelfs als je een aannemer hebt die het hele project regelt, kan je vaak nog flink besparen. Help bijvoorbeeld met het slopen, door het gat voor de fundering te graven of het puin op te ruimen. Je kunt makkelijk een container huren in Arnhem en omstreken. Dat is in 3 klikken geregeld.
 10. Gebruik de ruimte onder de trap: De ruimte onder de trap kan een uitstekende opslagruimte zijn of zelfs omgebouwd worden tot een extra kamer zoals een speelkamer of thuiskantoor.
 11. Vergeet de buitenruimte niet: Vergeet niet dat uw buitenruimte ook bij uw huis hoort. Overweeg om een serre of veranda toe te voegen om extra leefruimte buiten te creëren.
 12. Maak gebruik van natuurlijk licht: Door natuurlijk licht toe te voegen aan uw huis, kan uw huis niet alleen ruimer aanvoelen, maar het kan ook energiezuiniger zijn. Overweeg het toevoegen van dakramen, grote ramen of zelfs een glazen wand om meer licht binnen te laten.

Meer tips om ruimte te creëren

https://www.containeronline.nl/