Vispas Hotspot; de Veluwe, pracht van Gelderland

Ontdek het vissen op viswateren van de Veluwe, een paradijs voor sportvissers in het hart van Gelderland. Met zijn uitgestrekte bossen, heldere wateren en mooie landschappen biedt deze regio een garantie voor een goede visdag. De Sportvisbrigade neemt je mee langs de beste viswateren van de Veluwe en laten ze je kennismaken met de ongerepte schoonheid van vissen in Gelderland. Ook benoemen we de mogelijkheden van het vissen op de randmeren, die grenzen aan de Veluwe.

Het Vissen in Gelderland

Gelderland staat bekend om zijn diverse wateren en biedt een scala aan vismogelijkheden. Of je nu een fan bent van karpervissen, roofvissen of witvissen, deze provincie heeft voor iedere vistechniek genoeg mogelijkheden. Zowel de omliggende rivieren De IJssel en de Nederrijn alsook het Apeldoorns Kanaal en Bussloo zijn visparels voor vissers. Ontdek verborgen visstekken langs rustige oevers en geniet van de mooie omgeving van de Veluwe terwijl je wacht op je volgende aanbeet. 

Vissen op de Randmeren

De Veluwe is niet alleen omgeven door weelderige bossen, maar ook door de adembenemende randmeren. Deze uitgestrekte wateren, waaronder het Veluwemeer, het Eemmeer en het Nijkerkernauw, zijn een paradijs voor vissers en uniek in Nederland. Hier kun je vissen op de grootste van ieder vissoort, zoals snoek, baars, karper en brasem. 

De visstand van de Randmeren is erg goed te noemen en dus zeker de tijd van jouw visdag waard. Probeer een stek te vinden dichtbij de vaargeul, of andere zone met iets dieper water en je maakt kans op mooie vangsten. Voer zeker in de warme maanden niet te zuinig, je zult de vis echt naar je stek moeten lokken. 

Succesvol vissen op en rond de Veluwe

Om succesvol te zijn op de Veluwse viswateren geven we je een aantal tips:

Zoek de juiste visstek

De Veluwe is groot en het kan lastig zijn om het juiste viswater te vinden. Ga daarom op zoek naar plekken waar de vis zich graag ophoudt, zoals bijvoorbeeld bij de taluds of tussen de lelies en andere losstaande waterplanten. Google maps en Sonar Chart Viewer zijn goede hulpmiddelen als je een indicatie van de dieptes van viswateren wilt krijgen.

Gebruik het juiste aas

Vissoorten zijn willekeurig en specifiek als het om aas gaat. Zorg daarom dat je het juiste aas en montage gebruikt, zoals harde boilies voor karper en zachter aas zoals mais voor brasem. Als je werpend je karper montage uit legt, kies dan voor een helicopter montage zodat je minder kans hebt op knopen. Gebruik groot kunstaas voor snoek en gebruik kleinere creature baits als je specifiek op grote baars wilt vissen.

Gebruik de juiste techniek

Het is belangrijk om de juiste techniek te gebruiken bij het vissen. Vis bijvoorbeeld werpend de rand van de vaargeul af op snoek, houdt rekening met de schuurbestendigheid van je lijn in verband met mossels en obstakels. Vis je snel met kleine crankbaits vang je eerder roofblei, vis je hetzelfde kunstaas langzamer binnen vang je sneller snoekbaars en baars. Stem dus je vistechniek af op de vissoort die je graag zou willen vangen. Vang je de “verkeerde” soort? Bedenk dan wat je eventueel anders zou kunnen doen.

Ontdek de Veluwe met je vishengel

Vissen op en rond de Veluwe is een unieke ervaring waarbij je de schoonheid van Nederland kunt ontdekken. Of je nu een lokale visser bent of van buiten de regio komt, de diversiteit aan visplekken en de natuur in deze omgeving zullen je zeker fascineren. Dompel jezelf onder in de rust van de Veluwse viswateren, vissen op de Veluwe is een avontuur dat je niet mag missen!